Košarka
0

25.000 dolara kazne zbog ignorisanja novinara

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Gilbert Arenas, 27-godišnji košarkaš i vođa sastava iz Washingtona, kažnjen je od strane NBA lige sa 25.000 američkih dolara zbog ne davanja izjava tamošnjim novinarima.

Arenas je izbjegavao novinare i sagradio je zid šutnje tokom predsezone NBA lige. Šutnja traje prije i nakon utakmica, a NBA liga je reagovala ove sedmice.

Podsjetimo da je Arenas imao velikih problema s povredama u posljednje vrijeme. Krajem marta ove godine se Arenas vratio na parkete nakon gotovo hroničnih problema s koljenom i niza operativnih zahvata, prvi put nakon 27. aprila 2008. godine, zbog čega je propustio doigravanje prije dvije sezone.

Zbog njegovog neigranja velikim dijelom prošle sezone jako je patio Washington koji je s omjerom 19-63 bio uvjerljivo najslabija ekipa Istočne konferencije.

Arenas je bio omiljen igrač novinara i navijača baš zbog svog dobrog ophođenja prema svima. Arenas je imao svoj blog, njegova se riječ poštovala, ali sada je postupio potpuno drugačije.

  • Osjećam se kao da moram govoriti na parketu, a ne pred mikrofonom. Dugo me nije bilo u timu i željan sam igre, a ne razgovora. Prihvatam kaznu i to je to - rekao je Arenas.
NBA