Novca nema
69

Kompletna Uprava FK Goražde podnijela ostavke, klub dužan oko 100.000 KM

E.A.
Izostaje podrška vlasti (Foto: FK Goražde)
Izostaje podrška vlasti (Foto: FK Goražde)
Članovi Uprave Fudbalskog kluba Goražde podnijeli su ostavke zbog izostanka adekvatne finansijske podrške od svih struktura.

Sudbina ovog kluba upitna je i zbog nagomilanih dugovanja, ali i činjenice da je klub izgubio glavnog sponzora.

"Sada imamo oko 100.000 maraka duga dobavljačima i igračima. Obavili smo razgovore sa potencijalnim sponzorima, ali nemamo pozitivne odgovore tako da je jedina ispravna odluka u ovom momentu bila da podnesemo ostavke i da se pokušaju pronaći neka nova lica koja će voditi FK Goražde", kazao je Kemal Halilović, član Uprave FK Goražde.

U budžetu kantona ove godine je planirano manje novca za FK Goražde u odnosu na prošlu godinu, istakli su na pressu.

"Mi od BPK na godišnjem nivou dobijemo oko 60.000 maraka, a od grada oko 10.000 maraka. Ovih dana je bila raspodjela kantonalnih budžetskih sredstava za sport i mi smo dobili 2.000 maraka manje nego prošle godine iako je budžet povećan za 100.000 maraka. Ova liga je jako skupa i na godišnjem nivou potrebno je minimalno oko 350.000 maraka, a mi to ne možemo obezbjediti", kazao je Halilović.

Dodao je da ni goraždanski privrednici nisu pokazali poseban interes za fudbal.

"Od njih smo imali oko 45.000 maraka prihoda i uglavnom su to firme članova uprave, više su nas pomagali privrednici van BPK od kojih smo imali podršku oko 85.000 maraka. Samo za takmičenje nama je potrebno oko 120.000 maraka i tu ne ulaze naknade igračima. Nažalost, ovo je težak momenat za sve nas, ali mislimo da je ovo jedino moguće rješenje jer i grad i kanton moraju preuzeti odgovornost", kazao je Halilović.