Brzo klizanje
0

Kerim Balić šesti na Otvorenom prvenstvu Austrije

Sarajevo-x.com
Na Otvorenom prvenstvu Austrije, u brzom klizanju na kratke staze, Vienna Cup 2008, koji se boduje za Danubia seriju, najkvalitetnije kadetsko klupsko takmičenje za regiju srednje i istočne Europu, Balić Kerim, takmičar Klizačko-rolerskog kluba "SKATE" u ukupnom plasmanu je zauzeo 6. mjesto u starosnoj kategoriji juniori D, plasiravši se u sva tri finala, kao i u superfinale.

Nažalost, napuknuće nosača klizačkog noža u toku finalne trke na 800 m onemogućilo mu je direktnu borbu za medalju. No, usprkos nezgodi najbolji ostvareni rezultat u je treće mjesto u finalnoj utrci na 500m, pri čemu je isklizao svoj najbolji lični rezultat, što ga je svrstalo na 10. mjesto takmičarske evropske liste u starosnoj kategoriji 12-13 godina. Osim Kerima na ovom takmičenju je nastupila i takmičarka Hasanefendić Hana u starosnoj kategoriji juniori E, ostvarivši ukupno deveto mjesto.

Na ovogodišnjem takmičenje koje je održano od 10. do 12. oktobra u Beču, nastupilo je ukupno 178 klizača iz klubova 14 evropskih zemalja u svim starosnim kategorijama, što je najveći broj takmičara zabilježen na ovom takmičenju do sada.

Balić Kerim je svojim rezultatima na takmičenjima Danubia serije, ostao zapažen te očekuje poziv, za učečće na takmičenje evropskih olimpijskih nada u brzom klizanju na kratke staze u kategoriji juniori D, koji bi organizator uskoro trebao dostaviti Savezu klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.