Ispraćeni u Tokio
197

Kanton Sarajevo sa pola miliona KM podržao bh. olimpijce

B. R.
Olimpijski tim Bosne i Hercegovine (Foto: Vlada KS)
Olimpijski tim Bosne i Hercegovine (Foto: Vlada KS)
Kanton Sarajevo je sa pola miliona KM podržao bosanskohercegovačke sportiste koji će se takmičiti na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju.

Kako su saopćili iz Vlade Kantona Sarajevo, u ime kantonalne vlade i Ministarstva kulture i sporta na ispraćaju olimpijaca se obratio resorni ministar Samir Avdić. Poželio im je što bolje sportske rezultate i uspjeh, da dostojanstveno i predano, u olimpijskom duhu, predstavljaju sebe i svoju državu na ovoj najvećoj svjetskoj smotri sporta.

Samir Avdić (Foto: Vlada KS)
Samir Avdić (Foto: Vlada KS)

Podsjetio je da je Kanton Sarajevo sa 500 000 KM pružio, kako je izjavio, ozbiljnu finansijsku podršku našem timu i sportistima.

"Vlada Kantona Sarajevo i ovo ministarstvo su naše olimpijce i paraolimpijce podržali sa po 250.000 KM, za njihove pripreme i odlazak na Olimpijadu i Paraolimpijske igre, čime smo pokazali da smo jedini nivo vlasti u državi koji je odgovorno podržao naše najbolje sportiste. Svim takmičarima i našem olimpijskom timu upućujemo iskrene želje da u Tokiju postignu svoje najbolje rezultate", poručio je ministar Avdić.

Olimpijski tim ispraćen na LJOI (Foto: Vlada KS)
Olimpijski tim ispraćen na LJOI (Foto: Vlada KS)

U Vladi Kantona Sarajevo su podsjetili da će za Bosnu i Hercegovinu u Tokiju nastupiti atletičar Amel Tuka, džudistkinja Larisa Cerić, bacač kugle Mesud Pezer, plivačica Lana Pudar, taekwondoist Nedžad Husić, streljačica Tatjana Đekanović i plivač Emir Muratović.