sport
0

Jones vraćena u američku atletsku reprezentaciju

FENA
Nakon što je oslobođena optužbi za doping američka atletičarka Marion Jones uvrštena je u američku reprezentaciju koja će iduće sedmice nastupiti na završnici svjetskog kupa IAAF-a u Atini.

Međutim, vodstvo Američkog atletskog saveza (USATF) objavilo je kako njezin nastup ipak nije posve siguran. Naime, vlasnica pet zlatnih olimpijskih medalja mora se do petka izjasniti želi li nastupiti u Atini.

Jones je početkom septembra oslobođena optužbe za uzimanje dopinga, nakon što se njezin drugi, tzv. B uzorak urina pokazao negativnim na krvni doping EPO. Prvi uzorak 30-godišnje sprinterice i skakačice u dalj, uzet u junu na državnom prvenstvu u Indianapolisu, pokazivao je tragove eritropoetina (EPO). Da je i B uzorak bio pozitivan, nekadašnja najbolja atletičarka svijeta bila bi izbačena sa svih natjecanja na dvije godine.

Jones je na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine osvojila pet zlatnih medalja. Od 2003. godine zapala je u krizu rezultata nakon što je rodila sina iz braka s tadašnjim rekorderom na 100 metara Timom Montgomeryjem, koji je suspendiran zbog dopinga. Ove sezone se uspješno vratila s tri od šest najbržih rezultata sezone u svijetu na 100 metara.