sport
0

Izet Rađo novi predsjednik OK BiH

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Sarajevu Izet Rađo preuzeo je danas od Siniše Kisića dužnost predsjednika Olimpijskog Komiteta BiH, koju će obavljati u narednih šesnaest mjeseci.

Povodom primopredaje dužnosti Rađo je istakao da je Olimpijski Komitet BiH poslao aplikaciju za organizovanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EJOF /EYOF/ 2015. godine u Sarajevu, te da su u skladu s tim u toku pripreme za prezentaciju kandidature i potencijala Olimpijskog komiteta BiH i BiH.

On je istakao da je u sklopu aktivnosti za organizovanje ovog festivala izvršena i kandidatura za organizaciju Generalne skupštine Međunarodnog olimpijskog komiteta za 2010. godinu.

Rađo je na konferenciji za novinare naglasio da će u narednoj godini dana Predsjedništvo Olimpijskog komiteta BiH raditi kvalitetnu kampanju kako bi se pomoglo sportskim savezima, dodavši i da je planirano takmičenje predstavnika BiH u Olimpijskim svjetskim igrama mladih u Singapuru za što su pripreme već u toku.

Dosadašnji predsjednik Olimpijskog Komiteta BiH Siniša Kisić podsjetio je ovom prilikom na aktivnosti kojim se ovaj komitet bavio u proteklih 16. mjeseci, od kojih je izdvojio Olimpijske igre u Pekingu, Ljetno-zimski festival mladih sportista u Poljskoj, Evropski omladinski olimpijski festival EJOF /EYOF/ u Finskoj, te Mediteranske igre u Peskari, saopšteno je iz ovog komiteta.