Predstavljamo bh. olimpijce
45

Ivana Ninković: Ne očekujem medalju, želim popraviti rekord BiH

Piše: D. B.
Ivana Ninković (Foto: Press.rs)
Ivana Ninković (Foto: Press.rs)
Ivana Ninković je najbolja bh. plivačica, koja će našu zemlju predstavljati na Olimpijskim igrama u Londonu. Ona će sa bh. olimpijskim timom putovati na veliko takmičenje za koje je dobila pozivnicu Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske plivačke federacije.

Ivana se u proteklom periodu intenzivno pripremala za Olimpijadu, sve je prošlo bez problema i zadovoljna je trenažnim procesom.

"Zadovoljna sam, nisam do sada imala nikakvih problema. Treninzi su bili intenzivni u periodu od dvije sedmice u Novom Sadu. Sada sam u fazi dvosedmičnih laganih treninga, nakon čega me očekuju Olimpijske igre", izjavila je Ivana za portal Klix.ba.

Bh. plivačica se raduje odlasku u London te je izrazila zadovoljstvo što će predstavljati BiH na velikom takmičenju. Učešće na Olimpijadi je za nju, kako kaže, ispunjenje sna.

"U Londonu mi je želja što bolje predstaviti BiH i sebe. Veoma sam sretna zbog pozivnice, jer je učešće na Olimpijadi ostvarenje mog sna", dodala je Ninkovićeva.

Što se tiče očekivanja, Ivana je odmjerena u svojim izjavama.

"Ne očekujem medalju, ali ću svakako učiniti sve kako bihpostigla što bolji rezultat i popravila rekord BiH", rekla je Ivana.

Bh. plivačica od zapaženih rezultata ima 23. mjesto u utrci na 50 m prsno ostvareno na Svjetskom prvenstvu u Šangaju 2011. godine, čime je postavila novi rekord BiH, učestvovala je i na tri evropska prvenstva, a najznačajnije joj je ono u Debrecinu u Mađarskoj, gdje se u kvalifikacijama plasirala na 9. mjesto, a nakon toga nastupila u polufinalu i osvojila 12. mjesto u Evropi. Na 100 m prsno nadmašila je svoj dotadašnji rekord BiH (1:13,19) za dvije sekunde, pa je tu dionicu u Debrecinu isplivala sa vremenom 1:11,19.