Otišao i predsjednik
34

Hajduk smijenio trenera, legenda bh. lige vodit će ekipu do kraja sezone

H. H.
Jure Ivanković (Foto: HNK Hajduk)
Jure Ivanković (Foto: HNK Hajduk)
Na vanrednoj press-konferenciji Hajduk je objavio raskid saradnje s trenerom Mislavom Karoglanom, a ekipu će do kraja sezone predvoditi dosadašnji asistent Jure Ivanković.
Karoglanu su presudili loši rezultati u 2024. godini. Njegova ekipa početkom aprila ispala je iz borbe za naslov prvaka i iz Kupa. Izgubila je tri derbija u osam dana, dva od Dinama i jedan od Rijeke.

Ivanković je legenda Širokog Brijega i Premijer lige BiH u kojoj je igrao desetak godina, a u dosadašnjoj trenerskoj karijeri mladi je stručnjak bio pomoćnik Toniju Karačiću u prvoj ekipi Širokog Brijega, a zatim je od augusta 2021. do aprila 2022. i samostalno vodio Široki Brijeg.

Član je i stručnog štaba U-15 reprezentacije Bosne i Hercegovine. U protekloj sezoni Ivanković je vodio juniore Širokog Brijega s kojima je osvojio četvrto mjesto na prvenstvenoj tabeli, a početkom ove sezone stigao je u Hajduk kao pomoćnik Karoglanu.

Inače, Hajduk je ostao bez predsjednika Upravnog odbora nakon što je Nadzorni odbor smijenio dosadašnjeg prvog čovjeka kluba Lukšu Jakobušića.

Splitski klub je već imenovao njegovu nasljednicu. Vršiteljica dužnosti do kraja sezone bit će Marinka Akrap.