sport
47

Gradonačelnica Karić: Olimpijac Nikolajev se raduje obnovi bob staze na Trebeviću

N. K.
Mirza Nikolajev i Benjamina Karić (Foto: Facebook)
Mirza Nikolajev i Benjamina Karić (Foto: Facebook)
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je s bosanskohercegovačkim olimpijcem i sankašem Mirzom Nikolajevim obišla bob stazu na Trebeviću.
"Naš olimpijac, sankaš Mirza Nikolajev nije krio oduševljenje odlukom Grada Sarajeva da pokrene proces koji vodi ka obnovi bob staze na Trebeviću", istakla je Karić te dodala:

"Odlični rezultati koje Mirza postiže sa svojim timom, za Grad Sarajevo predstavljaju snažan podsticaj da još većim trudom i zalaganjem radimo na ovom projektu."

Na kraju je istakla želju da vjeruje da će naš Mirza boje bh. zastave braniti na rekonstruisanoj bob stazi u svom Sarajevu na Zimskim olimpijskim igrama 2030. godine.

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca Vlada Kantona Sarajevo imenovala je tim za izradu plana revitalizacije i rekonstrukcije trebevićke bob staze.

Vlada je ranije proglasila obnovu bob staze projektom od javnog interesa za Kanton Sarajevo, što je posebno važno u kontekstu moguće zajedničke kandidature Grada Barcelone i Grada Sarajevo za Zimske olimpijske igre 2030. godine.