Formula 1
0

Villeneuve otpušten iz BAR-Honde

Klix.ba
Bivši svjetski šampion Formule 1 Jacques Villeneuve suočava se sa krajem svoje karijere nakon što mu je menadžer rekao da za njega nema više mjesta u BAR-Honda timu.

Njegov meadžer Craig Pollock, je rekao da je u petak primio poziv od menadžera BAR-Honde u kojem je informisan o njihovoj odluci. “Ono što je razočaravajuće je činjenica da je ova ekipa formirana i prilagođena za Villeneuva, a on je pretrpio sve probleme te iste ekipe kroz koje je ona očito prolazila u par zadnjih godina.” - dodao je Pollock.

Također Craig je rekao da Jacques nije nikada pravio probleme i uvijek je bio odan u svim zadacima koje je ispunjavao za British-American Racing, te da je imao mnogo drugih prilika da ode u druge timove i baš niko ga za to ne bi mogao optuživati ali je on ipak želio da ovaj projekt uspije iako bolid nije davao previše mjesta za nadu.

Villeneuveov menadžer je također javnosti objavio kako nije siguran da će Jacques nastupiti 11. oktobra na zadnoj utrci ove sezone u Japanu na stazi Suzuka.

Jacquesovo mjesto će najvjerovatnije nasljediti trenutni test vozač ove ekipe Takuma Sato pogotovo nakon velikog pritiska koji vrši Honda inzistirajući da jedan japanski vozač mora imati svoje mjesto u vozačkoj postavi.

Pollock je dodao da će Villeneuve nakon svega ovoga i nakon mizernih rezultata u ovoj sezoni, a to su 16. mjesto u generalnom poretku vozača i samo šest osvojenih bodova, o svojoj budućnosti odlučiti najvjerovatnije u par sljedećih dana.