Formula 1
0

Vatrena noć u Maleziji: Izbio požar u ekipi Lotusa

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U noći s petka na subotu, uoči trećeg treninga i kvalifikacija za drugu utrku nove sezone Svjetskog prvenstva u Formuli 1, izbio je požar u ugostiteljskoj jedinici ekipe Lotusa.

Bila je to doslovno vatrena noć u Maleziji gdje se održava druga utrka Svjetskog prvenstva. U ranim jutarnjim satima subote (3.30) izbio je požar u zgradi gdje je bila smještena ekipa Lotusa.

Pretpostavlja se da je razlog požara neispravni hladnjak, a kako prenose svjetski mediji, niko nije ozlijeđen. Jedino što je stradalo je oprema vozača ekipe, Kimija Räikkönena i Romaina Grosjeana.

"Oprema je oštećena, a Kimi je ostao bez rezervne kacige. Međutim, ona 'prava' je srećom ostala u garaži na hlađenju preko noći. Osim toga, te hrane i pića, ništa značajnije nije stradalo. Vozači će jutros morati gladni na stazu", šalio se glasnogovornik Lotusa Andy Stobart.

S obzirom da je objekt poprilično oštećen i pun dima, ekipa je morala biti prebačena u alternativni smještaj. Navodno su i ekipe Mercedesa te Ferrarija također morale promijeniti lokaciju nakon što je i njihov objekt dijelom bio zahvaćen požarom i napunjen dimom.