Testiranje bolida
1

Sebastian Vettel najbrži u Barceloni

Totalsport
Sebastian Vettel (Foto: AFP)
Sebastian Vettel (Foto: AFP)
Danas je u Barceloni počelo drugo testiranje bolida Formule 1 (nakon Jereza) ususret novoj sezoni, koja počinje utrkom u Australiji 17. marta.

Iako su bolidi još daleko od "vrhunske forme", jutarnji dio testiranja ponudio je puno neizvjesnosti na stazi Catalunye. U vodstvu su se vozači izmjenjivali nakon gotovo svakog kruga, a najbržim se u konačnici ipak pokazao aktuelni svjetski prvak (tri puta uzastopno) Sebastian Vettel u Red Bullu.

Jutro je sjajno počelo za ekipu Williamsa, koja je danas (utorak) posljednja predstavila svoj novi bolid za sezonu - FW35. Pastor Maldonado zasjeo je na vrh poretka, ali su ga ubrzo smjenili Nico Rosberg (Mercedes), a potom i Sergio Perez (McLaren).

Vodstvo je nakon pilota iz Venezuele preuzeo Fernando Alonso u Ferrariju, ali na svega nekoliko minuta kada je Force Indiju na prvo mjesto plasirao Paul di Resta.

Red da preuzme vodstvo došao je nakon toga na Sebastiana Vettela, no vozač Lotusa i bivši svjetski prvak Kimi Räikkönen ubrzo prvi bilježi krug ispod minute i 24 sekunde (1:23.571). Posljednjih pola sata jutarnjeg testiranja u potpunosti je pripalo Nijemcu Vettelu, koji za više od pola sekunde ruši najbolje vrijeme Finca!

Spomenimo i da se na jutrošnjem testiranju nije dogodila nijedna nesreća na stazi.

Testiranje F1 bolida, Barcelona:

  1. Sebastian Vettel (Njem / Red Bull) 1:23.046, 25 krugova
  2. Kimi Räikkönen (Fin / Lotus) +0.525, 19
  3. Fernando Alonso (Špa / Ferrari) +0.580, 44
  4. Pastor Maldonado (Ven / Williams) +0.687, 47
  5. Daniel Ricciardo (Aus / Toro Rosso) + 0.838, 44