Vozač Ferrarija
31

Sainz najavljuje prvu pobjedu u Formuli 1: S tom željom se budim i s njom idem u krevet

K. H.
Carlos Sainz (Foto: EPA-EFE)
Carlos Sainz (Foto: EPA-EFE)
Vozač Ferrarija Carlos Sainz nada se kako će uskoro doći do prve pobjede u svojoj karijeri u Formuli 1 rekavši kako se s tim snovima budi svakog dana.

On uoči Velike nagrade Australije kaže da svakog dana sanja prvu pobjedu u Formuli 1 i da je to nešto što žarko želi u svom životu. Nakon toga, nada se da u karijeri može doći i do osvajanja titule prvaka.

"Volio bih da ostvarim pobjedu, a poslije ćemo vidjeti za ostalo... Nastavljam juriti svoj san u Formuli 1, a to je prva pobjeda, zatim i osvajanje titule prvaka. Ne kažem da će se to nekada desiti, ali s tim se budim i s tim idem u krevet svakog dana. Zaista to jako želim", rekao je Sainz.

Dalje je rekao kako se osjeća spremnim da dođe do pobjede.

"Mislim da sam već neko vrijeme spreman za prvu pobjedu. Kako bi se osvojila titula prvaka, vozač mora biti konstantan, a posljednjih godina sam dokazao sebi i drugima da svaki put mogu da se borim za podijum. Bio sam i blizu pobjede, tako da vjerujem da će ona vremenom doći", kaže vozač Ferrarija.

Sljedeća prilika da dođe do pobjede će biti na Velikoj nagradi Australije gdje je Ferrari kroz historiju devet puta dolazio do pobjede.

Trenutno je lider Formule 1 vozač Ferrarija Charles Leclerc koji ima 45 bodova, dok je Sainz na drugom mjestu sa 33 boda. Aktuelni prvak Max Verstappen je na trećoj poziciji sa 25 osvojenih bodova.