Traži se novi vozač
7

Russell: Zanimljivo je gledati imena koja se pojavljuju na Wolffovom mobitelu

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Vozač Mercedesa George Russell tvrdi da pojedine kolege iz Formule 1 pozivaju njegovog šefa Tota Wolffa u želji da naslijede Lewisa Hamiltona, koji odlazi u Ferrari naredne godine.

Hamilton je odlučio napustiti Mercedes te će od 2025. godine voziti za Ferrari, a sada je na Srebrnim strijelama da pronađu adekvatnu zamjenu. Russell tvrdi da je nekoliko vozača zainteresovano za dolazak u Mercedes.

"Bit će zanimljivo vidjeti šta će se dogoditi u narednih nekoliko mjeseci, a što se mene tiče, ja sam bio timski kolega jednom od najboljih vozača svih vremena u protekle dvije godine. Nisam zabrinut zbog toga ko će mi biti novi kolega, želim se okušati protiv najboljih i vjerujem da sam to imao u pretekle dvije godine. U sjajnoj sam poziciji da pomognem timu da napreduje", izjavio je Russell za zvaničnu internet-stranicu Formule 1.

Navodno, imena potencijalnih kandidata je već vidio.

"Za svaki tim je važno da vlada harmonija između vozača, jer se to prenosi do svih inženjera i cijelog tima. Ipak, konačnu odluku donose Toto i uprava. Obavio sam mnogo razgovora te sam prove dosta vremena s Totom ove zime, tako da sam vidio kako se imena pojavljuju na njegovom telefonu. Pojavljivala su se i na mom mobitelu, dobio sam nekoliko poziva i poruka. To je prilično zanimljivo", dodao je Russell.

Wolff je ranije kazao da neće žuriti s odlukom o novom vozaču Mercedesa, jer treba dobro procijeniti tržište.

Heineken je u periodu 1. do 31. marta pokrenuo aktivaciju Player 0.0, koja najboljim učesnicima može osigurati vrijedne nagrade poput odlaska na F1 utrku za Veliku nagradu Nizozemske ili iskustvo utrkivanja na simulatorima sa trostrukim svjetskim F1 prvakom Maxom Verstappenom. Više informacija pronađite ovdje.