Finac o Britancima
29

Raikkonen se narugao Hamiltonu i objasnio evoluciju vozača Formule 1

F. Z.
Raikkonen se narugao Hamiltonu (Foto: Screenshot)
Raikkonen se narugao Hamiltonu (Foto: Screenshot)
Bivši i posljednji Ferrarijev prvak svijeta u Formuli 1 - Kimi Raikkonen narugao sa Lewisu Hamiltonu na svom Instagram profilu tako što je uporedio Britanca sa njegovim sunarodnikom - Jamesom Huntom.

James Hunt koji je osim po tituli prvaka svijeta iz 1976. godine, ostao upamćen i po boemskom načinu života, poslužio je kao inspiracija Raikkonenu. Englez je u Formuli 1 nastupao od 1973. do 1979. godine i ostvario je 10 pobjeda, a na podij se penjao 23 puta.

Posebno se pamte njegovi dueli na stazi s legendarnim Nikijem Laudom. Na utrci za Veliku nagradu Monaca je debitovao, a 1979. godine na istoj stazi završio je karijeru nakon što Wolfov bolid nije mogao odgovoriti njegovim zahtjevima.

Hunt i Hamilton (Foto: Screenshot)
Hunt i Hamilton (Foto: Screenshot)

Raikkonen je na svom Instagram profilu objavio fotografiju Hunta s cigaretom, kao i fotografiju Hamiltona na romobilu u zanimljivoj odjevnoj kombinaciji i napisao je poruku: "Evolucija vozača Formule 1".

Potom je objavio i svoju fotografiju s cigaretom u ruci, uz poruku: "Ne brinite, sva nada još uvijek nije izgubljena".

Kimi Raikkonen (Foto: Screenshot)
Kimi Raikkonen (Foto: Screenshot)

Raikkonen je tokom godina u Formuli 1 svojim ponašanjem svakako podsjetio na legendarnog Britanca i nema sumnje da će onog dana kada završi karijeru nedostajati na stazama najbržeg cirkusa na svijetu.