Formula 1
0

Räikkönen se još uvijek nije javio povrijeđenom kolegi

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kimi Räikkönen nije se još telefonski javio, niti je posjetio svog timskog kolegu Felipea Massu od kada se brazilski vozač Ferrarija povrijedio na kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske prošlog mjeseca.
  • Nije me zvao, ali sam gledao video uradak Sky televizije sa svim vozačima. Pismeno mi se ipak javio dok sam bio u bolnici - kazao je 28-godišnji Massa brazilskim medijima, gdje je dodao kako Räikkönenovo nejavljanje “nije nikakav problem”, budući da je Finac “jedinstvena osoba”.

Za razliku od Räikkönena, kontakt s Massom održava Michael Schumacher, pa je Massa prenio i sukus Nijemčevih misli oko otkazivanja povratka u svijet Formule 1.

  • Rekao mi je da ga boli vrat kada bolid preveze preko rubnika na stazi - objasnio je Massa koji se nada da će se vratiti u bolid, ali tek kada u potpunosti prizdravi.

Prema vlastitim riječima na dobrom je putu:

  • Sada sam na nekih 85 do 90% oporavka i još mi malo fali da se vratim u normalu.

Podsjetimo, Massa je stradao pri kraju druge runde kvalifikacijskog treninga za VN Mađarske na Hungaroringu u 25. jula. Na glavu mu je doletio odlomljeni komad s bolida Rubensa Barrichella, brazilskog vozača BrawnGP-a. Leteći je objekat rasjekao Massinu kacigu, te je Brazilca ranio iznad lijevog oka, koje, srećom, nije jako oštećeno.

Nakon udarca ošamućeni je vozač izgubio kontrolu nad bolidom sletjevši okomito na barijeru od guma.