Formula 1
0

Räikkönen razmišlja o napuštanju Formule 1

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
“Oktanski cirkus” sve više poprima obilježja cirkusa u svoj negativnosti te riječi. A, u takvom se društvu Kimiju Räikkönenu nikako ne ostaje.

Međunarodna automobilistička organizacija (FIA) i njena ideja o opcijalnom ograničavanju budžeta nikako se ne sviđa svjetskom prvaku iz 2007. godine, kao i nizu ekipa koje joj se suprotstavljaju naglašavajući da se gubi duh Formule 1.

Podsjetimo da ekipama koje sljedeće sezone pristanu na ograničeni budžet od 40 milijuna funti krovna automobilistička organizacija jamči više tehničke slobode, kao i testiranja van sezone, dok će se rastrošniji timovi morati prilagoditi strogim pravilima koji im to brane.

Sve to navelo je pojedine ekipe na planiranje bojkota posljednjeg roka (29. maj) za prijavu timova za sljedeću sezonu, a svoje je mišljenje o cijeloj situaciji s medijima podijelio i “hladni Finac”, čiji ugovor s Ferrarijem istječe 2010. godine.

  • To više nije Formula 1 i zbog toga nad mojim nastavkom karijere stoji veliki znak upitnika. Pa, nitko ne zna kakva nas pravila očekuju, stoga moram vidjeti što i kako dalje. Imam ugovor i za narednu sezonu i nakon toga ću odlučiti želim li ostati u natjecanju - veli Räikkönen.