Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo jeste staza gdje je Schumaher stradao, ali nije mjesto gdje je stradao. On nije stradao na stazi, nego izvan staze. Spustio se ovuda i onda izisao sa staze i krenuo skijati u dijelu koju na neki 500 m2 ima recimo otprilike 500 stijena zgusnutih u tom prostoru izmedju kojih moras voziti da bi prosao. On je zakacio na jednu od stijena i to ga je katapultiralo na glavu u drugu stijenu. Ovaj vrh se inace zove Dent de Burgin, Meribel.
Ne znam ko je ovog idiota uopšte pustio na stazu!?
prelijepa staza,jest da je opasna..samo je schumi malo pozurio :(
Ja sam vozio tu stazu, staza nije opasna za onog koji zna skijati, sto ocigledno ovaj ne zna. Jeste strma, ali nista strasno za dobre skijase.
Koja mocna staza.Svaka cast za snimak.Ali vidi se da je staza,samo za jako iskusne.Jer je jako veliki nagib staze.
ovdje sam skijo i normala sve !
poznajem dosta germana i drugih evropljana oni jednostavno vole ovako da ispunjuju godišnje odmore i nije to lose razumijem to. al opet kad skontaš da je ljepše otići na tropsko ostrvo (ako si bogat ko schumi), ili otici na planinu da se zajebavas u apartmanima hodas po planini mozda i spustiš koji put al nista ovako rizicno, al eto schumi je adrenalinski ovisnik i velika legenda nadam se da ce izdrzat !! nedaj se
ma ovdje ti ja brate vise govorim o mentalitetima, mi vise uzivamo u tim odmorima nama ne trebaju posebne zajebancije da uzivamo ne trebaju nam posebne fakultative i vodici, nama mi dovoljan bio kamin neki lijepi u apartmanu drustvo i lijepa atmosfera i tako 5 dana al eto, a schumi je schumi kralj brzina nego svi su takvi zapadnjaci
Ovakve su staze meni milina za skijanje, e sad kako je schumacher skijao to je pitanje...
i nije neka previse zahtjevna staza, to jeste ne iziskuje previse tehniciranja
Bolja staza od Bjelasnice
Pa naravno, Meribel se nalazi u dijelu koji je najbolji i najveci skijaski kompleks u svijetu. Nema djaba tu Schumaher svoj chalet.
http://www.meribel.net/nc/ski-2011/outils/webcams.html
Covjek voli izazove i rizicne trenutke, voli brzinu, to se vidi i na samoj ski-stazi! Najbrzi oporavak zelim ŠAMPIONE!