Omršavjeli Schumacher
0

Milion eura po utrci, dva u slučaju pobjede

Totalsport
Michael Schumacher (40), sedmerostruki svjetski F1 prvak i povratnik u Ferrarijev bolid, i dalje je prva priča elitnog auto-moto sporta.

Dogovorena su primanja koji će Nijemac primati za svoj vozački angažman. Neovisno o tomu hoće li proći ciljnom ravninom ili ne Schumacherov će budžet biti uvećan za milion eura po utrci, osim u slučaju pobjede kada bi se jednakom svotom nagrađivao njegov uspjeh.

Inače, Schumacher je produžio suradnju s Ferrarijem u kojem je obnašao posao savjetnika momčadi, a za koji prihoduje oko pet miliona eura godišnje. Do kada nije poznato, ali ono što se saznalo o Schumacheru jest da je sedmerostruki svjetski prvak treninzima u bolidu već izgubio tri kilograma tjelesne mase, te da mu sada predstoji, tvrdi on sam, nadomjestiti ih mišićnom masom.

U “moru” dobrih vijesti za Schumachera lošu su mu pripremili iz Toro Rossa i Red Bullove momčadi, koji su se priklonili mišljenju Williamsovog tima, a koji se poziva na pravilnik prema kojemu vozači nemaju pravo testirati bolide ili voziti na simulatoru za vrijeme sezone.

Naime, španskom tinejdžeru Jamieu Alguersuariju (19) u Toro Rossu nedavno je zabranjeno da testira bolid u Mađarskoj, unatoč tomu što do sada nije imao prilike kružiti stazom u Formuli 1. Schumacher je to činio u Mugellu zbog čega su se Williams pobunio. Sada je našao i istomišljenike.