Formula 1
0

Hamilton: Nemam namjeru napustiti McLaren

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Uoči četvrte ovosezonske utrke Formule 1, Velike nagrade Bahraina, aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton ponovio je vjernost svojoj ekipi McLaren-Mercedesu.

Hamilton je, podsjetimo, na prvoj utrci nove sezone, VN Australije, bio u središtu velikog skandala radi kojeg njegovoj momčadi prijete sankcije. Prvotno je završio na četvrtom mjestu, ali je kasnije promoviran na treće mjesto na uštrb Toyotinog vozača Jarna Trullija koji ga je prestigao za vrijeme boravka sigurnosnog automobila na stazi. Međunarodna automobilistička organizacija (FIA) je nakon detaljnog proučavanja slučaja zaključila da je Hamiton toliko usporio za vrijeme sigurnosnoga automobila na stazi da Jarno Trulli nije mogao ništa drugo nego ga prestići, a razlog Hamiltonovog naglog usporavanja bila je takva sugestija iz boksa kako je kasnije otkriveno transkriptom razgovora.

Krajem ovoga mjeseca, točnije 29. travnja, McLarenovoj momčadi slijedi saslušanje u Parizu, koje bi moglo biti okončano suspenzijom momčadi na nekoliko utrka, a možda i iz cijele sezone. Unatoč takvoj situaciji, Hamilton nema namjeru ostaviti momčad na cjedilu.

  • Ne razmišljam o tome. Imamo cilj ove sezone i radimo na njegovom ostvarenju. Nemam namjeru napustiti svoju momčad u teškim trenucima. Već smo skupa prošli i kroz loše i kroz dobre trenutke i zadovoljan sam ovdje. Želim ostati što je dulje moguće. Najbolje od svega je što svi u momčadi rade napornije nego ikad u ovako teškoj situaciji – rekao je Hamilton.