Nakon dolaska u Mercedes
4

George Russell promijenio dizajn kacige iz poštovanja prema Michaelu Schumacheru

D. B.
Britanski vozač Formule 1 George Russell odlučio je promijeniti dizajn svoje kacige nakon što je prešao iz Williamsa u Mercedes.

Crvena boja je dosad bila dominantna na Russellovim kacigama, ali je ta boja krasila i kacigu legendarnog Michaela Schumachera tokom većeg dijela njegove briljantne karijere u Formuli 1. Stoga je Russell odlučio da promijeni dizajn svoje kacige za narednu sezonu.

"Ovdje su prilično drugačije boje u poređenju s onima koje sam imao ranije. Odlučio sam se za crnu boju ove sezone, a razlog je što sam želio istaknuti odvažnu boju. Dosad sam imao uglavnom crvenu boju na svojim kacigama, ali je crvena kaciga u Mercedesu vezana za Michaela Schumachera. Želio sam to ispoštovati i otići u drugom pravcu. Istakao sam crnu boju, dok crvenu imam sa strane, kao i plave detalje koji mi se sviđaju. Mislim da izgleda stvarno super i veoma agresivno", izjavio je Russell predstavljajući svoju novu kacigu.

Schumacher se i dalje oporavlja od teške povrede glave koju je zadobio na skijanju 2013. godine, a za Mercedes je vozio prilikom povratka iz penzije između 2010. i 2012. godine. I on je prešao na crvenu boju nakon što je prethodno koristio kombinaciju plave, bijele i crvene boje.