Bijesni Hamilton
0

"Bila je to vrlo, vrlo loša strategija"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Lewis Hamilton proglasio je vodstvo vlastite F1-ekipe odgovornim za slabiji rezultat od mogućeg u Australiji. Za pravo mu je dao i direktor McLarena, Martin Whitmarsh.

"Vozio sam vjerojatno jednu od svojih najboljih utrka u Formuli 1. Nažalost, zbog loše strategije, izgubio sam poziciju i nakon toga me još Mark Webber izbacio sa staze", rekao je razočarani Lewis Hamilton nakon što su ga, 22 kruga prije kraja utrke, iz boksa pozvali na drugo mijenjanje guma, izmjenu prvog seta guma za suho, te mu uzeli treće mjesto i potencijalni napad na dvojicu vodećih vozača,  Renaultova Roberta Kubicu i McLarenova Jensona Buttona.

"Ljudi koji svoj posao rade uvijek sjajno ovaj su put pogriješili. Svi vozači koji su završili ispred mene odvozili su utrku na istome, jednom setu guma za suho. Ne znam čija je odluka o ulasku u boks drugi put bila, ali saznat ćemo", kazao je svjetski prvak iz 2008. godine.

Shvatio je da je pogriješio ulaskom u boks pitajući još tokom utrke preko radioveze "čija je to odluka bila?", očigledno shvaćajući da će vodeći vozači, a prvenstveno njegov timski kolega Button, odvoziti uspješno na istom setu guma čak 51 krug.

"Svejedno sam sretan s poslom koji sam odradio. Ostavio sam srce na stazi i zaslužio definitivno daleko bolje mjesto. Nastavit ću boriti se maksimalno već na prvoj sljedećoj utrci u Kuala Lumpuru."

Vođa ekipe McLarena Martin Whitmarsh složio se s Hamiltonom da je žrtva pogreške, ali nije ostavio dojam da ga to previše smeta, očito zadovoljan Buttonovom pobjedom.

"Istina je, donijeli smo odluku koja je naštetila Lewisu. Zato možemo biti zadovoljni, zapravo presretni, fantastičnim poslom koji je odradio Jenson."