"Želim da bude bolje"
6

Alonso surovo iskren unatoč sjajnom početku sezone: Naša realnost je deveto ili deseto mjesto

K. H.
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Dvostruki šampion svijeta u Formuli 1 - Fernando Alonso, kaže da su deveto ili deseto mjesto realnost njegovog tima, ali da vjeruje kako će bolid Aston Martina s vremenom biti još bolji.

Španac je u prvih osam utrka čak šest puta bio na pobjedničkom postolju, a još uvijek drži treće mjesto u generalnom plasmanu. Ipak, na posljednje tri utrke je daleko od borbi za visok plasman, što se vidjelo i u Mađarskoj gdje je završio na devetom mjestu.

"Očigledno je to sada naša realnost. Brži od nas su Red Bull, McLaren, Mercedes i Ferrari. Tako da, nemamo za čim da žalimo. Početak godine je bio sjajan, ali smo sada malo izgubili korak", rekao je Alonso pa nastavio:

"Želim da vjerujem da će sve biti bolje. Uradit ćemo sve što je do nas. Poslije imamo pauzu koju moramo iskoristiti kako bi maksimalno napredovali."

Ukupno, Alonso je u ovoj sezoni osvojio 139 bodova, što je za šest bodova više od Hamiltona i 49 bodova više od Russella, koji je na petom mjestu.

Ispred njega je dvojac iz Red Bulla, Sergio Perez sa 171 osvojenim bodom i sada već nedodirljivi Max Verstappen koji ima 281 osvojen bod.