Michael Schumacher
0

"Abu Dhabi neće biti moja posljednja utrka"

Totalsport
Michael Schumacher (Foto: AP)
Michael Schumacher (Foto: AP)
Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher još je jednom odbacio nagađanja da će na kraju ove sezone definitivno otići u penziju.

"Utrka u Abu Dhabiju predstojeći vikend sigurno neće biti moja posljednja u Formuli 1", jasno je poručio njemački vozač u razgovoru za Kleine Zeitung.

Dodao je, štaviše, da se u Abu Dhabiju želi plasirati na postolje, a razlog je jasan. Ukoliko ne bude među prvom trojicom, ova će godina ući u historiju kao jedina u kojoj nije uhvatio nijedno postolje, a da je pritom vozio sve utrke.

Podsjetimo, 41-godišnji Schumacher se nakon tri sezone stanke, ove godine vratio u Formulu 1 kao član Mercedesa. No, uprkos optimističnim najavama, nije bio ni sjena vozača koji je u bolidima Benettona i Ferrarija vladao ovim sportom. Ove su mu sezone najbolji rezultati tri četvrta mjesta, a u ukupnom se poretku nalazi na devetom mjestu.

Iako je Mercedes već sredinom ove sezone krenuo s pripremama za sljedeću, Schumacher tvrdi da ekipa neće biti dominantna kao 2009. kad je nosila ime Brawn.

" Prednost je što smo već počeli raditi na novom bolidu, ali ne treba očekivati čuda. Ne možemo napraviti dva koraka naprijed. U usporedbi s Ferrarijem, McLarenom ili Red Bullom, mi smo mala ekipa", poručio je Schumacher.