sport
19

Fantomi zgroženi suđenjem u derbiju protiv Spida

Klix.ba
Ševko Nuhanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ševko Nuhanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Odbojkaški klub Fantomi sazvao je za danas konferenciju za medije povodom, kako kažu, skandaloznog i krajnje tendencioznog suđenja na derbiju jesenjeg dijela prvenstva između Fantoma i Spida, koju je Spid riješio 3:1 u svoju korist.

Trener ekipe Ševko Nuhanović, uprkos činjenici da su Fantomi završili na drugoj poziciji na tabeli, nije bio nezadovoljan.

"S obzirom da smo u sezonu ušli sa podmlađenim timom, da su klub napustila dva važna igrača, od kojih je jedan reprezentativac BiH (Nizam Čančar), ne mogu biti nezadovoljan. Neću komentarisati utakmicu protiv Spida, ali će vam biti dovoljno što ću reći da je sudija Begović prvi i jedini sudija kojem nisam pružio ruku poslije susreta. Mi ćemo se i dalje boriti i nećemo gubiti nadu sve dok postoji i posljednja šansa da se domognemo prvog mjesta", poručio je Nuhanović.

Predsjednik kluba Ismet Godinjak detaljnije se osvrnuo na, kako je rekao, sudijsku krađu koju su Fantomi doživjeli u utakmici protiv Spida.

"Igrali smo na stotine utakmice, ali ovo što smo doživjeli protiv Spida je neviđeno. Sramotno je da jedan čovjek uspije pokvariti sve ono za šta ste se vi borili kompletnu sezonu. Borite se, radite, trudite se, ulažete u sebe i ekipu da bi to sve neko uništio. Poslali smo dopis sa dokaznim materijalom Savezu sjedeće odbojke, mada poučeni ranijim iskustvom ne očekujemo da će se nešto bitnije promjeniti nakon toga", kazao je Godinjak.

Uprkos činjenici da su završili kao drugoplasirana ekipa u ovoj polusezoni, Fantomi su imali uspješan period. Na internacionalnom turniru sjedeće odbojke u Zagrebu osvojili su prvo mjesto bez ijednog izgubljenog seta.

Slijedi im duga pauza u prvenstvu BiH, a nastavak takmičenja zakazan je za mart 2013. godine.