Balkansko prvenstvo u taekwondou
199

Emir Kaljanac osvojio zlatnu medalju

Klix.ba
Takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo su, ovog vikenda, u sastavu reprezentacije BiH, učestvovali na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i seniore koje se održalo u Kiseljaku.

U konkurenciji od oko 500 takmičara iz 11 nacionalnih reprezentacija Bugarske, Rumunije, Moldavije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Turske, Slovenije, Hrvatske i BiH predstavnici ovog kluba ostvarili su izvanredan rezultat osvojivši tri medalje i to po jednu zlatnu, srebrenu i bronzanu medalju.

Zlatnom medaljom i zvaničnom titulom prvaka Balkana se okitio, u juniorskoj konkurenciji, u kategoriji do 59 kg, Emir Kaljanac.

Nejla Kaljanac u kategoriji seniorki do 49 kg osvojila je srebreno odličje, a u kategoriji juniorki do 63 kg bronzana je bila Dina Čukurija.

Armin Gredić u kategoriji do 80 kg i Samir Selimović u konkurenciji do 68 kg, nažalost nisu uspjeli ući u polufinale, te su jedini takmičari kluba bez medalje.

„Nastup naših takmičara na ovom prestižnom takmičenju, se pokazao veoma uspješnim. Posebno želim istaći važnost uspjeha jer je po prvi put, Balkansko prvenstvo okupilo 11 nacionalnih selekcija sa oko 500 takmičara. Nastup na ovom prvenstvu je samo jedan stepen bliže onome što nas očekuje u narednom periodu, a prvenstveno mislimo na učešće na turnirima A kategorije, te Evropskom prvenstvu za klubove koje će se održati u Atini 9. januara 2013. godine, a na kojem će nastupiti naši najbolji takmičari, Armin Gredić, Nejla Kaljanac i Emir Kaljanac", potvrdili su treneri kluba Haris Husić i Belmir Berberović.