Član Bokserskog kluba "Ilidža"
0

Džemal Fetahović najbolji borac 9. memorijala "Braća Kadić"

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Član Bokserskog kluba "Ilidža" Džemal Fetahović proglašen je za najboljeg borca 9. međunarodnog memorijalnog turnira "Braća Kadić", održanog u dvorani "Ramiz Salčin" - Mojmilo.

Tradicionalni turnir posvećen je istaknutom bh. bokseru Fikretu Kadiću i njegovom bratu Safetu, koji su 1992. godine dali živote u odbrani Sarajeva. Fikret Kadić bio je član Bokserskog kluba Željezničar, prvak i reprezentativac bivše SFRJ te višestruki osvajač međunarodnih turnira.

Na memorijalu su učestvovali bokseri iz Njemačke, Turske, Hrvatske, Srbije, Rusije i BiH. U seniorskoj konkurenciji održano je 12 mečeva, kojima su prethodili uvodne borbe u kojim su nastupili pioniri, kadeti i juniori.

Stručni žiri za najborbeniiji par proglasio je Ivana Ramljaka (Ilidža) i Tomu Kadića (Zagreb). Za najboljeg tehničara izabran je Numan Kaya iz Turske, dok je Nijemac Dicklen Kan proglašen za najboljeg stranog boksera.

Najmlađi pobjednik turnira bio je Adem Fetahović (Ilidža), dok je priznanje za najboljeg trenera memorijala uručeno Zaimu Numanoviću (KBS Banovići).

Uspješan organizator memorijala bio je Klub borilačkih sportova "Braća Kadić".