Jaše od četvrte godine
40

Dvostruka danska olimpijka pliva u novcu, bogatija je od Ronalda i Messija zajedno

N. K.
Anna Kasprzak (Foto: EPA-EFE)
Anna Kasprzak (Foto: EPA-EFE)
Olimpijka iz Londona 2012. i Rija 2016. godine Anna Kadprzak uvrštena je iznad Cristiana Ronalda i Lea Messija na posebnoj listi najimućnijih sportista svijeta.
Naime, danska jahačica konja i osvajačica srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u dresurnom jahanju 2017. godine dosegla je bogatstvo od milijardu eura. Dakle, više nego Cristiano i Messi zajedno.

Prihod četvrtoplasiranoj na Igrama u Londonu dolazi uglavnom što, zajedno s bratom Andreom i majkom Hanni, posjeduje dansku marku obuće ECCO, s prodajom od 1,46 milijardi dolara. Kompaniju je osnovao Annin djed Karl Toosbuy 1963. godine. Trenutno je prisutna u više od 90 zemalja.

Među poslovima 33-godišnje Anne je i privatna dresurna štala u Haderslevu u Danskoj. S druge strane, Messijevo bogatstvo procjenjuje se na blizu 550 miliona eura, dok bi Cristianovo moglo doseći 370 miliona. Portugalcu su se prihodi povećali početkom godine kada je potpisao za Al-Nassr.

Podsjetimo, u posljednjem ažuriranju Forbesove liste, koja se odnosi na najplaćenije sportiste, Ronaldu se pripisuje 136 miliona dolara zarade (46 na terenu, a ostatak van u reklamnim ugovorima), a Messiju 130 (65 na terenu i još 65 van).

Inače, Anna je počela jahati konje kada je imala četiri godine, slijedeći stope svoje majke i brata. Osvojila je i ostvarila mnogo u sportskoj karijeri, ali i van nje.