sport
59

Duranspahić: Igrao sam srcem za BiH i mnogo mi je značila podrška s tribina

Klix.ba
Značajnu pobjedu na startu stonoteniskog turnira na Prvim evropskim igrama ostvario je bosanskohercegovački igrač Admir Duranspahić.
Admir Duranspahić
Admir Duranspahić

On je u prvom kolu u uzbudljivom meču bio bolji od Kineza koji nastupa za hrvatsku reprezentaciju, Ruivu Tana, sa 4:3 u setovima (9:11, 12:10, 11:13, 11:9, 3:11, 11:1, 11:6).

Tan, koji zauzima 70. mjesto na svjetskoj-rang listi, prije meča bio je favorit za plasman u drugo kolo, no Duranspahić, koji je 212. igrač, bio je bolji protivnik.

"Presretan sam, ovaj osjećaj je poseban. Nosio sam zastavu BiH na otvorenju Igara u Bakuu, a sada sam ostvario prvu pobjedu protiv favorita. Prije meča nisam imao tremu jer nisam imao šta da izgubim, bio sam smiren i vidio sam da bolje stojim od Tana. Ta smirenost i koncentracija donijela mi je trijumf. Igrao sam srcem za BiH i mnogo mi je značila podrška s tribina tokom meča", rekao je Duranspahić.

Bh. reprezentativac kaže da mu je najteže bilo u posljednjem setu, iako je od starta imao prednost od nekoliko poena.

"U ovom sportu sekunde odlučuju. Dovoljan je mali pad koncentracije i svaka prednost može da se izgubi za nekoliko sekundi. Sretan sam i zahvalio bih se selektoru Vladimiru Ivaneku, Olimpijskom komitetu BiH i svim ljudima koji me podržavaju", kazao je 27-godišnji Duranspahić.

Naš predstavnik u Bakuu u drugom kolu igrat će sutra od 17 sati sa Englezom Lijamom Pičfordom (Liam Pitchford) koji zauzima 51. mjesto na svjetskoj rang-listi.