Zenica
232

Državno prvenstvo u LA plesovima: Astorija iz Sarajeva osvojila deset medalja

Klix.ba
U Gradskoj areni u Zenici u subotu navečer održano je Državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima, a najuspješniji plesni klub i ove godine bio je Astorija iz Sarajeva čiji su članovi osvojili deset medalja u četiri kategorije.

Plesni klubovi Shadows iz Zenice i Sandoval iz Tuzle osvojili su po osam medalja u pet kategorija. Romantik i Ritam po dvije, a DDC, Habanera i Pro dance po jednu medalju.

Članovi Plesnog kluba Ritam iz Srbca, Mia Milanković i Svetislav Savanović, ovogodišnji su prvaci u amaterskoj kategoriji i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na narednom Evropskom i Svjetskom prvenstvu u latinoameričkim plesovima.

Osim Mie i Svetislava Bosnu i Hercegovinu na Evropskom i Svjetskom takmičenju u latinoameričkim plesovima u kategoriji amatera predstavljat će i Minea Brekalo i Deni Alić iz Plesnog kluba Romantik Sarajevo.

U kategoriji Youth LA našu zemlju predstavljat će Mirza Bešić i Lejla Šačić iz Plesnog kluba Astorija te par Isidora Cvijetić i Živojin Suvajac, članovi kluba Ritam iz Srbca