Čeka se na evakuaciju
1

Drama Vahida Halilhodžića u Gvineji: Ratna zona je na samo 100 metara od našeg hotela

N. K.
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić nalazi se u ratnoj zoni u glavnom gradu Gvineje gdje je sutra trebao igrati kvalifikacijsku utakmicu svog Maroka protiv domaće selekcija koja je na kraju i očekivano odgođena.
"U hotelu sam, situacija je oko nas dramatična, vode se borbe, čuje se pucnjava... Mi smo u hotelu i čekamo evakuaciju. Kad će doći, ne znamo", kazao nam Halilhodžić u razgovoru za Net.hr.

Vaha je potom pojasnio da nisu daleko od predsjedničke palače te je poručio da je u toku državni udar.

"Čujem borbe su oko nas pa nema ni stotinjak metara do zone sukoba. Evo, sad kad razgovaram s vama čuje se pucnjava. Ništa ne znamo, čekamo da nas izvuku. Nemamo dozvolu da idemo do aerodroma, vode se borbe. O tome što se tačno događa, mi ništa ne znamo. Samo znamo da smo u hotelu i da se oko nas vode borbe. Strašno. Stupili smo u kontakt s federacijom, radi se na našoj evakuaciji, politika sve radi da nas se spasi, da nas izvuku što prije odavde", poručio je Halilhodžić.

Inače, sudbina gvinejskog predsjednika Alpha Condwa nije jasna nakon što je završio u rukama vojnika koji su rekli da su izvršili državni udar, piše BBC.

Međutim, citirano je kako je ministar odbrane rekao da je pokušaj preuzimanja spriječen, a sve ovo slijedi nakon višesatne pucnjave u blizini predsjedničke palače u glavnom gradu Conakryju, u čijoj blizini je smještena i marokanska reprezentacija.