Predstavlja BiH u Švicarskoj
1

Dario Kadić: Motivisan sam i spreman za meč

Piše: Edin Isanović
Kadić i Sipović
Kadić i Sipović
Borilački spektakl “Fight night” održat će se u subotu u švicarskom gradu Diepoldsau pokraj St. Gallena. Dario Kadić, borac Kick-box kluba Scorpion predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na ovoj gali. Ističe da se dobro pripremio za okršaj koji ga očekuje.

"Proteklih mjesec spremao sam se za ovaj meč zajedno sa svojim trenerom Harisom Sipovićem, a zahvalio bih se i menadžeru Nijazu Mujiću koji me pozvao. Gledao sam nekoliko borbi svog suparnika iz kojih se jasno vidi da se radi o kvalitetnom borcu. Viši je od mene, ali ja sam spreman i dat ću sve od sebe kako bih slavio. Motiva mi ne nedostaje, jer mi pobjeda otvara vrata i na drugim turnirima širom Evrope“, rekao je Kadić ne otkrivši ime protivnika.

Na ovom putovanju Kadića će pratiti i pomoćni trener Haris Radmilović, te potpredsjednik kluba Mirza Kurtović.

"KBC Scorpion u potpunosti je stao iz svog borca i vjerujemo da će njegov rad doći do izražaja u narednom periodu. Poznato je da je naš klub prošlog mjeseca organizirao vrhunski borilački spektakl „Sarajevo fight 2“, a čestitke i komplimenti dolaze sa svih strana. Odlazak na ovaj gala spektakl skoristit ćemo i za ugovaranje mečeva za Sarajevo fight 3, ali isto tako i za kontakte oko prenosa manifestacije u zapadnoj Evropi“, rekao je Kurtović.