Učestvuju 22 ekipe
0

Danas počinje 3. memorijalni turnir "Omar Pekmez – Faletići 2012"

Piše: Edin Isanović
(Foto: Klix.ba)
Grupa istaknutih sportskih radnika i omladine sa područja MZ Mošćanica u Općini Stari Grad Sarajevo u svrhu promovisanja vrijednosti sporta, druženja i sportskog nadmetanja i treću godinu za redom organizira malonogometni turni pod nazivom „Omar Pekmez – Faletići 2012“ u sjećanju na tragično stradalog sugrađanina.

Kao i prošlih godina turnir će se održati na igralištu Osnovne škole "Vrhbosna" u Faletićima koji je za ovu priliku potpuno rekonstruisan. Postavljena podloga sa umjetnom travom, velika tribina za gledaoce, te reflektori za odigravanje noćnih utakmica.

Poniknuti uspješnom prošlogodišnjom organizacijom gdje je turnir privukao veliki broj ekipa i gostiju, ovaj put su organizatori odlučili da pozovu više od 20 timova iz cijele Bosne i Hercegovine.

Turnir će trajati dva vikenda u mjesecu junu, tačnije od 9. do 17. juna 2012. godine.
Program će biti cjelodnevni, a otvaranje turnira je zakazano za 9. juni u 10:00 sati gdje je planirana i prigodna svečanost povodom otvaranja novog igrališta.

Prošle godine prvo mjesto je osvojila ekipa Popay za koju su nastupali neki reprezentativci BiH u malom fudbalu. Za najboljeg igrača proglašen je Haris Harba. Organizatori ističu kako su imali veliku pomoć lokalnog stanovništva.

Opština Stari Grad je finansirala rekonstruciju terena, a sve je koštalo oko 65 hiljada KM. Na ovogodišnjem turniru učestvovat će 22 ekipe iz cijele BiH.