sport
383

Damir Beljo: Dobio sam nagradu za nešto što nema veze sa sportom

Piše: E. B.
Damir Beljo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Damir Beljo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Naš bokser Damir Beljo je jučer dobio nagradu za fair play na Izboru najboljeg sportiste BiH.

Beljo se putem svoje Facebook stranice obratio javnosti.

"Jučer u Sarajevu je održan 15. izbor najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine. Organizacija je bila na visokom nivou i imao sam čast prisustvovati tom događaju i čestitati organizatorima na lijepom eventu. Čak sam i dobio nagradu, ali o tome ću malo kasnije.

Prvo, čestitam svima od srca na nagradama koje su dobili i ovo je uistinu veoma uspješna godina za bh. sport!

Posebno čestitam Amelu Tuki na prezasluženoj tituli najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine za godinu na izmaku.

Ja sam dobio nagradu za fair play, ali ne fair play u ringu gdje sam polomio obje šake da obranim evropsku titulu u najjačoj verziji na svijetu (WBO) i Bogu hvala, a i publici koja me je nosila, to sam uspio, nagrađen sam za nešto što nema veze sa sportom, nagrađen sam za fair play, ali pored ringa...

Meni je Bog posebno blagoslovio ovu 2015. godinu u kojoj sam uspio ostvariti rezultate, do sada najbolje u Bosni i Hercegovini u profesionalnom boksu, jer sam u Berlinu, 6. marta 2015. godine, uspio postati evropski prvak i kasnije odbranio u Širokom Brijegu evropski naslov te postao jedan od najozbiljnijih izazivača za svjetski naslov, ali ono još važnije, Bog me je blagoslovio i privatno jer sam se u ovoj godini oženio ženom koju volim i evo Bog nam je podario da je trudna i da mi nosi sina! Tu sam šampion i Bogu hvala!

Vraćam se opet na jučerašnji događaj iz Sarajeva, jer smatram da sam trebao biti u konkurenciji za najboljeg sportistu u godini na izmaku, naravno da ne mogu i ne zaslužujem biti ispred Amela Tuke, jer uistinu je napravio veliku stvar za sport, ali mislim da sam svojim rezultatima zaslužio biti u konkurenciji jer sam u najtežem sportu na svijetu (prema stručnim istraživanjima) uspio uzeti evropsko zlato i odbraniti ga, te postati jedan od najozbiljnijih izazivača za svjetski tron!

Nažalost, u mom slučaju sport je gurnut u drugi plan, a nešto što nema veze sa sportom je ispred toga... Nadam se da me nećete krivo razumjeti i osuđivati, opet čestitam svima od srca. Ja ću nastaviti da grizem u sportu i dat ću sve od sebe da dođem do svog cilja, a korak sam do njega!

Hvala svima sto mi pružate podršku i Bog vas sve blagoslovio!", poručio je Beljo.