Igrači popadali
50

Četiri osobe ranjene na srednjoškolskoj utakmici u Americi, osvanuli snimci haosa

N. K.
Nastao haos na terenu (Foto: Screenshot)
Nastao haos na terenu (Foto: Screenshot)
Pucnjevi na tribinama prekinuli su utakmicu američkog fudbala između srednjih škola Williamson i Vigor, a nažalost ima i žrtava ovog užasnog incidenta.

Naime, četiri osobe su povrijeđene, a jedna od njih je u životnoj opasnosti nakon što se incident dogodio na zapadnoj kapiji stadiona u posljednjim minutima utakmice.

Povrede su zadobila trojica muškaraca i jedna žena, dok je jedna od žrtava napada hitno prebačena u bolnicu zbog povreda koje su opasne po život.

Policija se ubrzo pojavila na mjestu događaja kako bi smirila situaciju na tribinama budući da je, sudeći po snimcima koji su se pojavili na društvenim mreža, nastao potpuni haos nakon što su se začuli pucnjevi.

Navijači su odmah počeli trčati ka samom terenu i preskakati ogradu, a mladi sportisti obje ekipe legli su preventivno na travu.

Ovakve reakcije su sasvim uobičajene jer se odmah nije znalo tačno šta se dešava, a ubrzo nakon toga, igrači američkog fudbala oba tima povukli su se u svlačionice.

Slična scena dogodila se i nedavno kada su pometnju na tribinama američkog stadiona napravili pucnjevi u neposrednoj blizini stadiona.