sport
0

Camachova ostavka prihvaćena

NINA
Upravni odbor madridskog Reala prihvatio je danas ostavku koju je sinoć podnio šef stručnog štaba Jose Antonio Camacho, a do izbora novog trenera ekipu će voditi dosadašnji Camachov pomoćnik Mariano Garcia Remon.

"Na izvanrednoj sjednici Upravnog odbora usvojena je ostavka Camacha budući da on nije želio promijeniti odluku. Camacho će i dalje raditi u klubu, a još nije odlučeno što će mu biti zaduženje", izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Reala Florentino Peres.

"Na današnjem sastanku nije bilo riječi o novom treneru, nego je samo donijeta odluka da do izbora novog šefa stručnog stožera ekipu vodi dosadašnji Camachov pomoćnik Mariano Garcia Remon", rekao je Peres.

Prvi čovjek kraljevskog kluba dodao je da je pokušao nagovoriti Camacha da povuče ostavku, ali je on još jednom potvrdio da je njegova odluka neopoziva.

Camacho je ostavku podnio sinoć nakon što je Real za četiri dana doživio dva poraza. Najprije je u srijedu doživio pravo poniženje u prvom kolu Lige prvaka, kada je na gostovanju u Leverkusenu poražen od Bayera sa 3:0, da bi u subotu u domaćem prvenstvu izgubio od Espanyola sa 1:0.

"Imao sam velike planove kada sam odlučio preuzeti Real, ali su me iznevjerili nogometaši. Pokušavao sam sve, ali nijednu ideju nisam mogao realizirati jer nisam dobivao pozitivan odgovor od igrača. Razočaran sam i teško mi je, ali ne mogu se više boriti. Ostavka je jedino što još mogu uraditi kao trener Reala", rekao je, prema navodima španskih medija, Camacho u razgovoru s Peresom.

Garcia Remon je do sada kao trener radio u Sportingu iz Gijona, Albaceteu, Las Palmasu, Salamanci i Numanciji. U posljednja dva kluba dobivao je otkaze zbog slabih rezultata prije isteka ugovora.