sport
0

Cakić i Đekić osvojili zlatne medalje na Grand Prix-u Croatia

FENA
Članovi SKK Neretva Mensur Cakić, aktuelni evropski prvak i Goran Đekić, aktualni juniorski svjetski prvak, osvojili su zlatne medalje na međunarodnom karate turniru Gran Prix Croatia u Samoboru.

Cakić je na putu do finala pobijedio reprezentativce Srbije i Hrvatske, a u finalu Grka Papandopula, osvajača petnaest evropskih i svjetskih odličja. Đekić je pobijedio reprezentativce Njemačke (viceprvak svijeta), Grčke i Slovačke (juniorski viceprvak svijeta), a u finalu reprezentativca Hrvatske Vučića.

Treći bh. predstavnik Željko Marušić osvojio je peto mjesto, izgubivši nakon četiri pobjede u meču za medalju od njemačkog prvaka, inače viceprvaka svijeta.

Za juniorsku reprezentaciju BiH također su nastupili članovi SKK Neretva Toni Hrkać, Damir Zadro, Toni Bokšić, Ivan Soldo i Tomislav Tomić, a za kadetsku Lana Džidić, koji su ostali bez odličja.

Članovi SKK Neretva Arnel Kalušić i Mate Odak, osvajači medalja sa posljednjeg evropskog prvenstva, nisu nastupili na turniru.

Na turniru Gran Prix Croatia nastupili su predstavnici 15 zemalja, od kojih je većina došla s najjačim reprezentacijama. Turnir je bio posljednja provjera za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH pred odlazak na evropsko prvenstvo, koje se sljedeći mjesec održava u Turskoj.