Slavili uz sambu
0

Brazilci pobjednici vaterpolo turnira "Ivica Bačić"

ZEDA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vaterpolo reprezentacija Brazila U20 pobjednik je drugog Memorijalnog turnira "Ivica Bačić" nakon što je u uzbudljivom i napetom finalnom susretu rezultatom 13:12 pobijedila domaćina, ekipu "Jadran Neum".

Pred brojnom publikom na neumskom plivalištu Brazilci su iz ruku gradonačelnika Neuma i glavnog pokrovitelja turnira, Živka Matuška, primili zlatne medalje i pehar za prvo mjesto.

Sve je to popraćeno zvucima sambe i prekrasnim vatrometom, a igrači Brazila su priuštili gledateljima i slavljenički ples u tom ritmu. Protekli augustovski petak bila je večer koja će se dugo pamtiti u mediteranskom Neumu.

Kroz cijelu finalnu utakmicu rezultat je bio vrlo izjednačen, vodstva su prelazila s jedne strane na drugu, ali sve u granicama jednog gola razlike. Tek tri minute prije kraja susreta Gustavo Guimaraes je pogodio za 11:13, a Šutalo je smanjio na gol razlike i izborio igrača više za Jadran, ali nakon time-outa domaći nisu dobro reagirali i slavlje Brazilaca je moglo početi.

U susretu za treće mjesto iskusniji igrači Slavije iz Praga pobijedili su rezultatom 11:6 reprezentaciju Češke U20.

"Vrlo smo zadovoljni uspjehom ovog turnira i mislimo da je dolazak reprezentacije Brazila bio pun pogodak. Pokazali su se kao ugodno iznenađenje u vaterpolskom dijelu, a ni njihov tradicionalni zabavljački duh nije izostao. Nastavit ćemo sa poboljšanjem ovog turnira u čast pokojnog Ivice, te ga sljedeće godine mislimo podići na još jednu veću razinu", kazao nam je Ivan Lakić, predsjednik HVK Jadran i predsjednik UO Vaterpolo Saveza FBiH.

Srebrne medalje i pehar za osvojeno drugo mjesto igračima Jadrana uručio je, premijer Vlade Hercegovačko – neretvanske županije, Srećko Boras.

"Želio bih se zahvaliti sponzorima turnira Općini Neum i Vladi Hercegovačko – neretvanske županije koji su potpomogli održavanje ove prekrasne manifestacije. Mislim da smo gledali dobar vaterpolo, a tome svjedoči i veliki odaziv publike i medija na finalnu utakmicu. I ove godine smo ponovno srebrni, ali se nadamo da će nas sljedeće godine poslužit treća sreća i da ćemo osvojiti tu zlatnu medalju", rekao je poslije turnira Branimir Butigan, tajnik HVK Jadran Neum.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač Brazila Gustavo Guimaraes, najbolji strijelac je Mislav Tomašić sa 13 postignutih pogodaka, najbolji golman je Vit Šustr iz Slavije Prag, a trofej za fair play osvojili su mladi češki reprezentativci.

Rezultati turnira: J

SK Slavia Praha – U20 Češka 11:6 (1:1, 5:2, 2:2, 3:1) Jadran Neum – U20 Brazil 12:13 (3:4, 4:2, 2:4, 3:3).