Boks
0

Braća Kličko žele u ring s Valujevim

FENA
Aktualni svjetski bokserski prvaci u teškoj kategoriji u čak četiri verzije - braća Vitalij i Vladimir Kličko, izazvali su Rusa Nikolaja Valujeva, prvaka u verziji Svjetske bokserske asocijacije (WBA).

Bbraći Kličko san je da budu vlasnici svjetskih pojaseva u pet najcjenjenijih verzija i još im nedostaje samo po WBA verziji kojeg drži Nikolaj Valujev i koji je u 51. meču upisao čak 50 pobjeda.

"Valujev je najviši svjetski prvak u povijesti boksa. Zaista je ogroman i opasan i jako ga je teško pobijediti, ali naš je san ujediniti svih pet titula", kazao je stariji brat Vitalij koji je u Kini prisustvovao godišnjoj skupštini World Boxing Councila (WBC).

Vitalij je prošlog mjeseca pobijedio Samuela Petera u borbi za naslov prvaka po WBC verziji, dok njegov mlađi brat Vladimir ima šampionske pojaseve u verzijama IBF, WBO i IBO.

"Sasvim nam je svejedno koga će Valujev izabrati. Nećemo se oko toga svađati", dodao je Vitalij najavivši kako bi se meč mogao održati na nekom stadionu u Kijevu, Moskvi ili Londonu, jer bi zanimanje za taj meč bilo ogromno.

Inače, najpoznatiji bokserski promotor na svijetu Don King ukrajinskim je teškašima iznio ponudu tešku 100 miliona dolara ako bi braća stala u ring jedan nasuprot drugoga. Ipak, došla je hladna odbijenica, njih dvojica se nikako ne žele međusobno tući.