sport
0

Bosna ASA BHT u subotu protiv FMP-a

Sarajevo-x.com/kkbosna.com
Košarkaši Bosne ASA BHT eventualnom sutrašnjom pobjedom nad FMP-om stigli bi na korak do ulaska na završni aprilski turnir “Goodyear” lige, čiji su i domaćini. U taboru našeg prvaka svjesni su da ih očekuje težak, ali ne i neostvariv zadatak.

Bajramović: FMP spada u vrh košarkaških timova u regionu. Riječ je o mladom i veoma poletnom sastavu čiji su nosioci igre Duško Savanović, Branko Jorović i Marko Marinović. Takođe, potrebno je odigrati čvrstu i agresivnu odbranu koja nas je krasila u domaćim mečevima. S obzirom da na našem parketu igramo mnogo bolje nego u gostima, s pravom se možemo nadati novom uspjehu koji bi nam i teoretski osigurao nastup u doigravanju.

Podiglo se mnogo prašine oko našeg učestvovanja u završnici, ali euforija je nepotrebna, jer može imati i kontra-efekat. Mi se ne opterećujemo kalkulkacijama. Idemo korak po korak i tek nakon posljednjeg susreta, protiv Olimpije u Sarajevu, okrenućemo se doigravanju. U našem timu je Goran Ikonić imao problema sa skočnim zgloblom i preskočio je nekoliko treninga tokom sedmice, ali će biti sastavu.

Marković: U proteklih sedam utakmica napravili smo mnogo. Sada smo u poziciji da sami odlučujemo o ulasku među osam timova. Iako je FMP odličan tim, uvjeren sam da ćemo uz podršku vjernih navijača slaviti. Sutrašnja pobjeda biće ključna za finalni turnir.

KK Bosna ASA BHT na utakmici će imati goste. Riječ je o osobama sa specijalnim potrebama, a naš prvak ovim potezom napravio je veliku stvar u kampanji koja glasi “Gdje su moja prava”, a tiču se hendikepiranih osoba. U tu svrhu dio prihoda sa utakmice Bosna će uplatiti na račun ove fondacije što je za svaku pohvalu.