Isprovociran
35

UFC borac nokautirao navijača: Iz Rusije sam, niko mi neće u facu govoriti gadosti

N. M.
Foto: Twitter/Screenshot
Foto: Twitter/Screenshot
Na spektakularnom UFC 300 događaju proteklog vikenda u Las Vegasu nastupio je i armensko-ruski borac Arman Tsarukyan, pobijedio je Brazilca Charlesa Oliveiru, a sada je u centar pažnje dospio i zbog snimka koji je naknadno isplivao u javnost.

Tsarukyan je prilikom izlaska u kavez žestokim udarcem nokautirao jednog od navijača, a o tom incidentu je i govorio naknadno.

Očito je da je navijač gnusno vrijeđao borca koji se predstavlja kao Rus, iako je rođen u Gruziji od armenskih roditelja, a Tsarukyan nije otkrio šta mu je navijač tačno rekao.

"Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu niko neće govoriti. Iz Rusije sam, nemojte to raditi. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru", objasnio je Tsarukyan, a američki mediji javili su da navijač nekoliko minuta nije mogao doći sebi te da je padao na tlo.

No, zbog ovog poteza će Tsarukyan izvjesno morati odgovarati, pošto bi cijeli slučaj trebao završiti na sudu.

Navijači su se na društvenim mrežama šalili kako je Tsarukyan te noći u Las Vegasu ostvario dvije pobjede, ali da mu se piše samo jedna.

Tsarukyan je u okršaju protiv Oliveire slavio podijeljenom odlukom sudija nakon 15 minuta pravog rata u oktagonu. Trenutno je u karijeri na omjeru od 22 pobjede i 3 poraza. U UFC-u su ga jedino porazili Islam Mahačev i Dariusz Gamrot, a izvjesno je da ćemo Tsarukyana uskoro vidjeti i u napadu na pojas lake kategorije (do 70 kilograma).