Kompletiranje trilogije
32

Tyson potvrdio veliki okršaj s Holyfieldom 29. maja: Božiji sam čovjek i pobijedit ću

H. H.
Prvi meč Tyson i Holyfield su imali u novembru 1996. godine (Foto: Twitter)
Prvi meč Tyson i Holyfield su imali u novembru 1996. godine (Foto: Twitter)
Nakon senzacionalnog povratka u ring u novembru prošle godine protiv Roya Jonesa kojim je zaradio čak 66 miliona eura, Mike Tyson je na Instagramu potvrdio novu egzibicionu borbu sa Evanderom Holyfieldom.

Prvobitno je egzibicioni meč otkazan jer je objavljeno da je Tysonov tim tražio 25 miliona dolara i druge "zahtjeve" koji su postali neodrživi, što je na kraju dovelo do raspada promocije.

Šta se promijenilo u dogovoru još nije objavljeno, ali ljubitelji boksa sigurno s uzbuđenjem čekaju novi duel bivših prvaka. Bit će to za Dan sjećanja, 29. maja, na stadionu Hard Rock u Miamiju.

"Holyfield je skroman, Božiji čovjek, ali i ja sam Božiji čovjek i 29. maja ću pobijediti", kazao je Tyson u poruci objavljenoj uživo na Instagramu.

Prvi meč Tyson i Holyfield su imali u novembru 1996. godine kada je Holyfield slavio tehničkim nokautom u 11. rundi i oduzeo WBA šampionski pojas Tysonu.

Revanš u junu 1997. godine je bila vjerovatno najkontroverznija borba u historiji kada je Tyson u trećoj rundi diskvalifikovan nakon što je odgrizao komadić uha Holfyieldu.

Tyson danas ima 54 godine i pokazao je da je i dalje u sjajnoj formi, dok je Holyfield četiri godine stariji, no i on je i dalje u vrhunskoj fizičkoj spremi i sigurno je da će meč kojim će biti kompletirana trilogija bili izuzetno zanimljiv.