Na novom putu
13

Tony Ferguson se vraća u oktagon nakon pet mjeseci, prozvao Habiba i ismijavao McGregora

K. H.
Tony Ferguson (Foto: AFP)
Tony Ferguson (Foto: AFP)
Američki MMA Borac Tony Ferguson u noći sa subote na nedjelju vraća se u oktagon nakon poraza od Justina Gaethjea u maju ove godine, a njegov naredni protivnik će biti Charles Oliveira.

Fergsuon je porazom od Gaethjea prekinuo seriju od 12 pobjeda, a u međuvremenu pobjednik tog duela izašao je na megdan Habibu i, kao što je to već poznato, nije uspio nanijeti prvi poraz borcu iz Dagestana.

O samoj borbi, Ferguson je rekao da je u karijeri dobio i previše nagrada, a upravo tu temu iskoristio je kako bi se nadovezao na temu borbe za osvajanje pojasa.

"U karijeri sam osvojio mnogo nagrada, a mogao bih se potruditi da dobijem još jednu. Ipak, nisam pohlepan, imam medalje, nakit i pravi sam gospodar prstenova. Ne treba pretjerivati, pa da li želite da budem kao Habib i ne dam pojas nikom?", pitao je Ferguson.

Dalje, govorio je o o tome da sanja osvajanje pojasa i pitao se zbog čega još uvijek ne može dobiti priliku, govorio je o svom nizu od 12 pobjeda i čak se osvrnuo na Conora McGregora.

"Pobjeđivao sam dok je McGregor još bio na socijalnoj pomoći", rekao je Ferguson.

Za kraj je rekao da se ne zamara previše, ali da postoje stvari koje nisu najjasnije i pitanja na koja bi trebalo dati odgovor. Jedan od njih će svakako biti i borba u subotu.