Čestitao Ngannouu
23

Stipe Miočić se izvinio Hrvatima nakon poraza: Žao mi je, mrzim što sam vas razočarao

E. B.
Stipe Miočić je jučer izgubio titulu prvaka teške kategorije u UFC-u od Francisa Ngannoua, a nije se pojavio na konferenciji za medije nakon meča.

Danas se odlučio obratiti javnosti putem Facebooka, te se izvinio svojim fanovima zbog toga što je izgubio nokautom na početku druge runde.

"Prvo i najvažnije, dobro sam.Znam da ono nije bio moj najgraciozniji pad, ali nisam bio pri svijesti, dešava se. Želim poručiti mojoj porodici i nacijačia, posebno Hrvatima i ljudima iz Clevelanda: volim vas i žao mi je. Mrzim što sam vas razočarao", poručio je Miočić.

Miočić se zahvalio svom timu, te je potom priznao da nije ispoštovao planborbe koji je zacrtao prije meča.

"Osjećao sam se dobro na početku druge runde, on se razmahao, ja sam krenuo to iskoristiti i udariti ga, ali se nisam zaštitio. On je to uočio i uradio ono što bi trebao svaki veliki borac uraditi. Pogriješio sam, priznajem, ali se to više neće desiti. Čestitam Nganouu na zasluženoj pobjedi, uživaj u njoj", napisao je Miočić koji je dodao da će sada uživati sa porodicom dok čeka rođenje sina ovog ljeta, a poruku je zaključio hrvatskom zastavom.