Korisna stvar za obojicu
0

Stigao poziv iz kampa hrvatskog borca: Sanel Hasanović sparinguje sa Filipom Hrgovićem

E. K.
Sanel Hasanović (Foto: Twitter)
Sanel Hasanović (Foto: Twitter)
Nakon što je tokom prošlog mjeseca u Berlinu savladao Italijana Alfonsa Damijanija, totalnom dominacijom tokom šest rundi, bokser teške kategorije Sanel Hasanović nije dugo odmarao.

Nastavio je s radom u iščekivanju novih iskušenja, kojih će po svemu sudeći biti uskoro, obzirom na ono što pokazuje u ringu.

Očigledno je da i drugi bokseri prepoznaju kvalitet pa je stigao poziv iz kampa hrvatskog borca Filipa Hrgovića, jednog od skorih pretendenata na svjetsku titulu. Hrgović se priprema za meč koji se odražava 23. decembra u saudijskom Rijadu, a Hasanović je proteklu sedmicu boravio na sparinzima s Hrgovićem u Zagrebu.

Kratko je stigao u Sarajevo, a već sutra će opet put Zagreba gdje će ponovo u ring s najboljim hrvatskim teškašem. Tamo će sparingovati i tokom naredne sedmice.

Sanel Hasanović i Filip Hrgović (Foto: Privatna arhiva)
Sanel Hasanović i Filip Hrgović (Foto: Privatna arhiva)

"Ovo je veoma korisna stvar za obojicu. Hrgović je sjajan bokser. Svakako je i jedno priznanje biti dio ovog tima. Hrgović je trebao borca koji ima taj kvalitet, ali i fizičke predispozicije kako bi se najbolje pripremio za naredni meč. Naravno da i ja uvijek iz sparinga želim izvući ono što je najbolje za mene i moj napredak", kazao je Hasanović.

Hasanović je trenutno na omjeru u karijeri 7:1, a mnogi se slažu da je pred ovim 24-godišnjakom visokim 2,04 itekako blistava karijera.