Na kraju treće runde
5

Pulev udario Joshuu nakon zvona, Britanac mu uzvratio pa uslijedio ciničan osmijeh

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Britanski bokser Anthony Joshua pobijedio je bugarskog izazivača Kubrata Puleva i odbranio WBA, IBF, WBO i IBO teškaške titule, a na društvenim mrežama viralno je postalo nekoliko detalja s te borbe, posebno onaj kada su se borci potukli "nakon zvona".

Naime, Joshua je pobjedu odnio u devetoj rundi nakon što je serijom udaraca nekoliko puta oborio Puleva na pod, a posebno zanimljiv detalj desio se u trećoj rundi kada je Joshua također bio blizu pobjede i kada je Pulev dva puta bio na podu.

Bugarin se nekako spasio nokauta u trećoj rundi, a kada je dočekao zvono, napravio je ono što gotov niko nije očekivao i nesportski udario Britanca u glavu. Sudija nije uspio ni reagovati, a Joshua je vratio Pulevu i također ga udario u glavu.

[TWITTER]1337896515885559810[/TWITTER]

Inače, treba reći da su borci tokom borbe imali zaista zanimljiv govor tijela i često su se cinično smijali jedan drugom, a kako je borba odmicala, tako je Joshua sve više preuzimao kontrolu i na kraju sasvim zasluženo slavio, s obzirom na to da je sve runde kada su bodovi u pitanju, osim jedne, riješio u svoju korist.

Što se tiče naredne borbe, očekuje se da 2021. godine Joshua i Fury konačno uđu u ring i bore se za pojas prvaka svijeta u teškoj kategoriji.