Borba za titulu
70

Puki i Arslan odradili službeno vaganje, sve spremno za spektakl u Göppingenu

H. H.
Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, sutra (subota) se protiv Nijemca Firata Arslana bori za titulu svjetskog WBA prvaka u kruzer kategoriji, a danas je u Göppingenu održano zvanično vaganje boraca, što je bio i posljednji korak uoči ovog borilačkog spektakla.

Puki je na današnjem službenom vaganju imao tačno 90 kilograma, a Arslan je imao 90,5. Obojica se vidno nalaze u odličnim formama.

"Ovo mi je meč karijere jer je borba za svjetskog WBA prvaka. Odlično znam ko je Firat Arslan i koliko je dobar i kvalitetan, ali se nadam najboljem uz pomoć dragog Boga. Volio bih po prvi put u historiji donijeti WBA svjetski pojas u Sarajevo i našu BiH. Znam da neće biti lako, očekuje me ozbiljan i težak meč", rekao je Puki okupljenim novinarima na jučerašnjoj konferecniji za medije.

Arslan je rekao da se veoma kvalitetno pripremao za meč. Boravio je u Turskoj na planini na 2.000 metara nadmorske visine puna dva mjeseca.

"Od 2007. godine nisam bio u ovako dobroj formi. Nadam se da ću se oprostiti kao svjetski prvak", poručio je Arslan.

Podsjetimo, borba između Pukija, koji je u karijeri u 24 borbe ostvario 23 pobjede i Arslana (54 pobjede, 9 poraza i 3 remija) bit će održana u subotu u njemačkom Göppingenu.

Borba između Pukija i Arslana je na rasporedu oko 22:30 sata, a prijenos će biti osiguran putem najpoznatijeg njemačkog medija Bilda. Inače, najavljeno je da će na ovom bokserskom spektaklu prisustvovati više od 5.000 ljudu u dvorani.