Veliki broj zvanica
0

Promovisana knjiga Safeta Kape "Taekwondo - Izvor životnih vrijednosti"

N. K.
U svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu u petak je upriličena promocija knjige prof. dr Safeta Kape "Taekwondo – Izvor životnih vrijednosti".

Promociji je prisustvovao veliki broj zvanica, kao što su prof. dr Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Murat Ramadanović, predsjednik Upravnog odbora, NJ.E. Jun Sukjul, ambasador Južne Koreje u BiH, te mnoge druge visoke zvanice, sportski radnici i vrhunski sportisti Bosne i Hercegovine.

Promotori knjige bili su prof. dr Ifet Mahmutović, dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, Samir Šarić, predsjedavajući Predsjedništva Taekwondo saveza BiH, prof. dr Husnija Kajmović i akad. prof. dr Izet Rađo, predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

"Darovani smo knjigom uvaženog profesora Safeta Kape, darovani smo i čitanjem i samim činom razumijevanja njegove knjige 'Taekwondo - Izvor životnih vrijednosti'. Knjiga nam otvara životni krug filozofije borilačkih vještina u kome učitelj ponovno postaje učenik, u kome majstor ponovno postaje početnik, u kome kraj postaje savršeni početak", rekao je Rađo.

Ovaj udžbenik je jedinstven u regiji, kao prvi ikada koji je objavljen o taekwondou, a jedan od modela, po kojem je pisana knjiga, bio je Nedžad Husić, najbolji bh. sportista i peti sa Olimpijskih igara, što je najbolji rezultat, koji je Bosna i Hercegovina ikada ostvarila na Olimpijadi.

"U životu je najbitnije, uz sebe, imati prave osobe, u pravo vrijeme. Jedna od takvih osoba u mom životu je i prof. dr. Safet Kapo, koji je danas u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu, upriličio promociju knjige 'Taekwondo – Izvor životnih vrijednosti'. Izuzetno sam ponosan na činjenicu da sam prof. dr. Safetu Kapi bio jedan od 'modela' na kojem je zasnivao pisanje ovog udžbenika, jedinstvenog na ovim prostorima i nadam se da će mnogima u budućnosti ova knjiga pomoći kako bi što bolje shvatili sa čime se mi takmičari susrećemo i šta sve moramo proći da bismo napravili rezultat. Ponosan sam i što se moje ime veže uz čovjeka, kao što je prof. dr. Safet Kapo, koji je svoje profesionalne i ljudske vrijednosti dokazao već nebrojeno puta. Profesore, čestitam na izuzetnom dostignuću i želim nam još mnogo zajedničkih pobjeda", napisao je Husić.