Krajina oplakuje
156

Preminuo 23-godišnji Muhamed Ibragić, talentovani džudista iz Sanskog Mosta

D. P.
Detalji tragedije nisu poznati (Foto: Džudo klub Sana)
Detalji tragedije nisu poznati (Foto: Džudo klub Sana)
Velika tragedija potresla je sport u Sanskom Mostu nakon što je preminuo 23-godišnji džudista Muhamed Ibragić.

Judo klub Sana iz Sanskog Mosta, čiji je Ibragić član bio, objavio je sinoć vijest o smrti svog mladog i talentovanog sportaša.

Ibragić (23) bio je perspektivni sportaš, a iz kluba su u emotivnoj objavi poručili kako se Muhamedov lik i djelo nikada neće zaboraviti jer je ostavio zlatni trag u ovom sportskom kolektivu.

"Dragi naš Muhamede, dragi naš judoka, dragi naš majstore džudoa, neopisiva je bol i tuga koja nas je pogodila. Dok živimo mi i dok živi tvoj kolektiv Sana, nećemo i ne smijemo zaboraviti tvoje uspjehe,tvoje vedro lice i tvoje poštenje. Nećemo nikad zaboraviti tvoj lik i tvoje djelo, a ostavio si zlatan trag u našem kolektivu i rado ćemo te se sjećati kroz buduće generacije. Vječno ćeš ostati u našim srcima. Tvoj kolektiv, tvoj trener, tvoji klupski prijatelji. Namik, Ahmed, Feđa, Elma, Amina, Elma, Laden, Mirela, Emina, Hasan, Amil i mnogi drugi. Neka ti je vječni rahemet dragi naš Muhamede", saopćeno je iz Džudo kluba Sana.

Iz kluba nisu saopćili uzrok smrti mladog sportiste. Dženaza Muhamedu Ibragiću bit će klanjana u petak, 16. juna nakon džuma-namaza ispred džamije u Pobriježju.