Fan Željeznog Mikea
388

Mirko Filipović: Kad bi se sreli u najboljim danima, Muhamed Ali ne bi imao šanse protiv Tysona

D. B.
Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović smatra da je prema njegovom mišljenju Mike Tyson najbolji bokser teške kategorije svih vremena, a to je izjavio prilikom gostovanja na hrvatskom portalu Index.hr.

Filipović je povodom svog 46. rođendana dao intervju za pomenuti portal te je između ostalog govorio i o Tysonu.

"Tysonov sam obožavatelj zbog njegovog stila i vještine koja se ne može usporediti s nekim drugim. Visok je 178 cm, a te otklone, taj stil boksa niko nikad nije imao niti je rušio ljude na tako atraktivan način", izjavio Filipović govoreći o Željeznom Mikeu.

Popularni Cro Cop je uvjeren da ni slavni Muhamed Ali ne bi imao šanse protiv Tysona, ne samo protiv njega, nego ni protiv Lennoxa Lewisa i Evandera Holyfielda.

"Kad govorimo od teškoj kategoriji, teško je izdvojiti borce jer je ljepota u oku posmatrača. Uz dužno poštovanje prema Muhamedu Aliju koji je bio najveći, svojom pojavom, nastupom, odbio je odlazak u Vijetnam, imao je veliku popularnost i bio sjajan bokser, olimpijski pobjednik, ali prema mom mišljenju, kad bi se našli u svojim najboljim danima, ne bi imao šanse protiv Mikea Tysona, Lennoxa Lewisa pa ni protiv Evandera Holyfielda. Naravno, pričamo o teškoj kategoriji i to su mi tri najopasnija borca. Prvi je Tyson iako je izgubio od Holyfielda i Lewisa, zbog njegovog stila, zbog nokauta. Svojom harizmom je privlačio fanove, 'prikivao' gledatelje za TV, bio je nenadmašan. On je uveo prvi te otklone, ulazak s rukama na bradi. Taj stil je nedostižan", tvrdi bivši hrvatski borac.

Komentarisao je i povratak Tysona u ring.

"On se ne vraća u prave borbe, to će biti egzibicija protiv Roya Jonesa, lagani sparing", zaključio je Filipović.